Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
0,5 tesked salt
0,5 tesked citronpeppar
1 matsked olja
2 deciliter créme fraîche
1,5 deciliter grädde; visp-
1 citron
1 tärning fiskbuljong
1 matsked smör
---- TILLBEHÖR ----
2 stycken kiwifrukter
kokt pressad potatis; eller
ris
SÅ HÄR GÖR MAN
1.
Sätt ugnen på 200 grader. Börja med såsen.
Tvätta och skala citronen tunt med en potatisskalare.
Strimla skalet mycket fint.
2.
Koka strimlorna i lite vatten ca 1 minut och slå bort vattnet.
Koka upp crème fraîchen och grädden med skalstrimlorna,
buljongtärningen samt 1 tsk citronsaft. Koka såsen ett par
minuter och smaka av med ev några korn salt.
Såsen är nu klar för servering.
3.
Lägg ut laxskivorna på en smord ugnsplåt och krydda med
salt och citronpeppar. Pensla skivorna lätt med olja och sätt in
laxen i ugnen 2 - 6 minuter beroende på skivornas tjocklek.
4.
Skala,skiva och smörstek kiwin lätt under tiden.
Lyft försiktigt över laxschnitzlarna med hjälp av
breda stekspadar till heta tallrikar.
Garnera med kiwi och fördela såsen omkring.
Bjud kokt pressad potatis eller ris till.
4 portiner