Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
4 större eller
8 mindre kycklingfiléer
4 djupfr smördegsplattor
1 ägg till pensling
- MARINAD -
1 deciliter madeira
1 matsked finhackad gul lök
1 tesked salt
1 krm svartpeppar
1/2 tesked timjan
1 smulat lagerblad
1 ugn 225 grader
- SÅS -
1 deciliter madeira
2 deciliter buljong (tärning
1/2 matsked arrowrot (eller potmjöl)
Blanda marinaden av alla ingredienserna, gärna i en kraftig plastpåse.
Lägg i fileérna och lägg påsen i kylskåpet ca 12 timmar. Vänd den ett
par gånger
Dela de tinade smördegsplattorna i 2 delar. Kavla dem till dubbel
storlek. Lägg en filé på varje platta och vik till ett paket. Lägg
dem på en plåt med skarven nedåt. (Hit går rätten att förbereda)
Pensla paketen med ägg och grädda ca 35-40 min i mitten av ugnen.
Servera genast med såsen och en härlig sallad.
Såsen gör du genom att blanda alla ingredienserna i en kastrull och
sjuda upp under vispning. Smaka av och servera.
4 portioner