Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
[u:c3ec7071eb]Är ett gammalt franskt sätt att anrätta sin fisk på.[/u:c3ec7071eb]
Lägg torskfiléerna på en braspanna och pensla med lite olivolja. Salta och
peppra. Grädda i 175°C varm ugn i ca 12 minuter. Skala schalottenlökarna och lägg dem tillsammans med champinjonerna i en gryta. Slå på vinet och koka under lock i ca 10 minuter. Stek havskräftstjärtarna i lite smör, salta och peppra. Knäck äggen i en slev och häll ner i fritösen. När de flyter upp till ytan, vänd dem. Ta upp och låt dem rinna av på ett hushållspapper.
Salta.
Lägg torskfiléerna på 4 varma tallrikar och fördela lök och champinjoner över torsken. Red av buljongen lätt med lite majsenamjöl, vispa i smöret klickvis i buljongen. Smaka av med salt och peppar. Kasta i persiljan och häll såsen över anrättningen. Lägg på kräftstjärtarna och garnera med ägget. Servera med kokt potatis.