Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

FISKGRYTA HAWAII

FISKGRYTA HAWAII

600 gram torskfilé; block
1 burk ananas; i bitar (200 gram)
2 styck(en) lök; gul
1 klyftor vitlök
1 matsked(ar) smör
1 tesked(ar) curry
1 matsked(ar) vetemjöl
2,5 deciliter mellangrädde
0,75 deciliter fiskbuljog
2 små paprika; röd och grön
1 styck(en) banan
salt
peppar
2 kryddmått paprikapulver
- GARNERING-
gräslök

[u:5fd29a36dc]Gör så här:[/u:5fd29a36dc]
1. Tina fisken så att det går att skära den i bitar. Låt ananasen rinna av.
Skala och hacka löken. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur paprikorna
och skär dem i tärningar.
2. Fräs löksorterna mjuka och glansiga i lite matfett utan att de får färg.
Strö över curry och mjöl. Rör om. Späd med fiskbuljong och grädde. Låt
allt koka upp.
3. Tillsätt fisk, paprika, ananas och skivad banan. Låt det sjuda under
lock ca 5-10 minuter. Smaka av med salt, peppar och paprikapulver. Strö
över hackad gräslök. Kokt ris är gott till.
4 port:



Husse
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N