|
|
MARINERAD FISK MED SWEET CHILISÅS
MARINERAD FISK MED SWEET CHILISÅS
600 gram torskfilé
1 matsked smör
0,5 tesked salt
0,5 kryddmått peppar
-----------------------------------
--- MARINAD ---
0,5 matsked citronskal; rivet,
1,5 matsked citronsaft
2 matsked soja, japansk
0,5 tesked ingefära,; malen
1 matsked honung
-----------------------------------
--- SWEET CHILISÅS ---
2 deciliter créme fraîche
2 matskedar Sweet Chili Sauce
salt
peppar
-----------------------------------
--- TILLBEHÖR ---
kokt ris
lime
sockerärtor
majs
Trots den korta marineringstiden får fisken en spännande smak av citron och ingefära.
[u:8e09f8da14]
Gör så här:[/u:8e09f8da14]
1. Blanda ingredienserna till marinaden och häll över fisken. Låt den
marinera i kylen ca 30 min.
2. Låt fisken rinna av. Stek fisken i smör i en teflonpanna 1-2 min per
sida.
Krydda med salt och peppar
3. Blanda crème fraiche och sweet chilisås. Smaka av med salt och peppar.
4. Servera fisken med sweet chilisås, ris, lime och lättkokta grönsaker.
4 pers
|
|