|
|
BÖCKLINGLÅDA
BÖCKLINGLÅDA
10 stycken böckling(ar)
svartpeppar; nymald
1 deciliter dill,; finklippt
0,5 deciliter persilja; finhackad
0,5 deciliter gräslök; finklippt
2 deciliter vispgrädde
smör; till formen
Sätt ugnen på 225°. Rensa och filéa böcklingen.
Smörj en ugnssäker form. Lägg böcklingfiléerna, så hela som möjligt, i
formen, mal över lite peppar. Täck med dill, gräslök och persilja. Häll
över vispgrädde så att det nätt och jämnt täcker fisken. Lägg på några
smörklickar.
Grädda i ugnen ca 10-15 minuter till grädden blivit krämig och ytan fått
vacker färg.
Variationer:
Böcklingen kan bytas ut mot annan rökt fisk, t ex makrill eller forell.
Beräkna 1 filé per person. Rätten blir något magrare om man istället för
vispgrädde häller över en äggstanning gjord på 1 ägg och 1½ dl mjölk eller kaffegrädde.
Att dricka till:
Öl, gärna mörkt, eller mumma.
|
|