|
|
SENAPSMARINERAD BÖCKLING
SENAPSMARINERAD BÖCKLING
6 styck(en) böckling(ar)
1 styck(en) ägg; gulan
1 matsked ättikssprit; (12 % )
2 matsked(ar) svensk senap
1 kryddmått vitpeppar
0,5 tesked(ar) salt
2 matskedar socker
1 deciliter olja
1 liten rödlök; finhackad
1 matsked persilja; finhackad
1,5 deciliter gräddfil
2 matsked(ar) vatten
-----------------------------------
---GARNERING---
purjolök; strimlad
2 styck(en) ägg; hårdkokta i klyftor
1. Rensa böcklingen väl. Lägg den på ett fat.
2. Rör ut äggulan med ättika,senap, peppar, salt och socker.
Vispa ner oljan, först droppvis, och sedan i en fin stråle.
Tillsätt rödlök, persilja, gräddfil och vatten.
3. Häll såsen över böcklingen. Ställ i kylskåpet i 3 - 4 timmar eller över
natten.
4. Garneras med purjolök och ägg.
6 port
|
|