|
|
SMÖRDEGSINBAKAD BÖCKLING MED CURRY
SMÖRDEGSINBAKAD BÖCKLING MED CURRY
1 paket smördeg,djupfryst
3 stora böckling(ar)
-----------------------------------
--- BECHAMELSÅS ---
1 matsked smör
0,5 matsked mjöl
0,5 deciliter mjölk
1 tesked curry
1 matsked smör
-----------------------------------
--- TILL PENSLING ---
1 uppvispad äggula
-----------------------------------
--- TILL SERVERING ---
smält smör
kryddgrönt; t ex Krasse
Fräs smör och curry i en liten kastrull.
Pudra över vetemjölet och vispa ner mjölken.
Låt koka 5 - 10 minuter.
Smaka av med smör och eventuellt lite salt.
Rensa böcklingen fri från skinn och ben - var noga och tag bort alla
småben.
Blanda böckling och bechamelsås.
Kavla ut smördegsplattorna till en enkronas tjocklek.
Tag ut rundlar ca 12 cm i diameter med hjälp av en sporre och en kopp eller
ett litet fat.
Lägg 1/6 av fyllningen på varje smördegsrundel.
Pensla runt kanterna med uppvispat ägg.
Vik ihop till en halvmåne och pressa ihop kanterna med en gaffel.
Gör ett lätt rutmönster med en vass kniv eller ett rakblad.
Var försiktig så att inte degen skärs sönder helt och hållet, då fyllningen
lätt rinner ut vid gräddningen.
Stick dessutom några små hål i degen med en gaffel så att ångan kan tränga
ut, annars blir degen seg.
Så här långt kan man förbereda i god tid.
Innan serveringen penslar man med uppvispad äggula, och gräddar
smördegshalvmånarna i het ugn, 225 ¤ ca 10 - 12 minuter.
Bjud dem med litet smält smör och något vackert kryddgrönt.
6 port
|
|