Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Kantarellsoppa

Kantarellsoppa ( snart är det dags Smile )

Ingredienser:

500g färska kantareller (rensad)
1 mellanstor gullök
60-80g osaltat smör
5cl bong grönsaksbuljong
0,2L vatten
1 L vispgrädde
ca 1tsk maizena (blandad med 2 cl vatten) till redningen
3-4cl marsalavin (obs! Ej Obligatorisk)

Gör så här:

Skala & finhacka löken.
Hacka svampen i ca 0,5-1cm stora bitar.
I en djup, tjockbottnad kastrull, smält smöret & fräs den finhackade löken tills genomskinlig.
Tillsätt svampen & fräs på hög värme i ca 5 minuter, eller tills nästan torr.
Häll på vattnet & buljongen på svampen & låt sjuda i ca 5 minuter.
Lyft ut svampen & lägg dem åt sidan i en lämplig behållare (häll tillbaka vätskan som rinner av svampen).
Tillsätt grädden och låt sjuda i ca 5-10 minuter (utan att det kokar över).
Red av med maizenamjöl blandat med lite kallt vatten.
(Tillsatt marsalavin om önskat)
Mixa ordentligt med mixerstav, lägg sen tillbaka svampen.
Servera med nybakat bröd allt. rostad bröd.




Webmaster Jim Admin
 

 
 
 

  Kantarellsoppa | Recept | Svamp | Svamprätter

Kantareller

Jag måste bara sukta er lite o dröm nu o känn doften från nyplockade kantareller,,snart e de dags



kan bli en härlig soppa va



oldwolfie





Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N