|
|
Kantarellsoppa
Kantarellsoppa ( snart är det dags ) Ingredienser: 500g färska kantareller (rensad) 1 mellanstor gullök 60-80g osaltat smör 5cl bong grönsaksbuljong 0,2L vatten 1 L vispgrädde ca 1tsk maizena (blandad med 2 cl vatten) till redningen 3-4cl marsalavin (obs! Ej Obligatorisk) Gör så här: Skala & finhacka löken. Hacka svampen i ca 0,5-1cm stora bitar. I en djup, tjockbottnad kastrull, smält smöret & fräs den finhackade löken tills genomskinlig. Tillsätt svampen & fräs på hög värme i ca 5 minuter, eller tills nästan torr. Häll på vattnet & buljongen på svampen & låt sjuda i ca 5 minuter. Lyft ut svampen & lägg dem åt sidan i en lämplig behållare (häll tillbaka vätskan som rinner av svampen). Tillsätt grädden och låt sjuda i ca 5-10 minuter (utan att det kokar över). Red av med maizenamjöl blandat med lite kallt vatten. (Tillsatt marsalavin om önskat) Mixa ordentligt med mixerstav, lägg sen tillbaka svampen. Servera med nybakat bröd allt. rostad bröd.
Kantarellsoppa
|
|