|
|
Bagels
1,7 l vetemjöl (helst specialvetemjöl), 1 1/2 msk salt, 1 pkt jäst, 5 dl vatten, 2 msk smält smör, 1/2 dl ljus brödsirap
Garnering:
Sesamfrön eller riven ost
Blanda mjöl och salt. Blanda ut jästen i ljummet vatten, rör ner detta +margarin+sirap. Arbeta degen ca 10 min.
Dela i 16 bitar och rulla dem till bollar. Platta till dem och tryck tummen rakt igenom så att ett hål bildas i mitten.
Låt jäsa under bakduk 30 min.
Sätt ugnen på 200°.
Koka upp 4-5 liter vatten med 2 msk socker. Koka bröden, några åt gången, i 4 minuter, vänd dem efter halva tiden. Lägg dem sedan på bakplåtspapper, strö på sesamfrön eller ost. Grädda mitt i ugnen i 30 min.
|
|