|
Fyllningar till baguetter | Recept | Såser & röror | Recept på röror
Baguette fylld med kantareller och lufttorkad skinka
4 bitar baguette ca 15 cm, eller 4 portionsbaguetter
ca 1 l kantareller
1 gul lök, hackad
2 dl crème fraîche
smör
salt
peppar
hackad persilja
tunt skivad lufttorkad skinka
Rensa kantarellerna och svetta dem i en stekpanna tills all vätska har dunstat. Lägg i smör och fräs en stund. Tillsätt löken och fräs ytterligare en stund. Salta och peppra och låt svampen svalna av.
Blanda kantarellerna med crème fraîche och persilja, smaka av.Lägg skinkan och kantarellröran i baguetterna.
Gravad laxröra (inte bara som baguettfyllning)
2 hg gravad lax i tärningar
2 dl kokt färsk potatis i tärningar
2 dl gurka i 1x1 cm tärningar utan inkråm
1 dl hovmästarsås
2 msk hackad dill
Ev lite rivet apelsinskal eller wasabi
Blanda lax, potatis, gurka, dill och sås till en "kladdig" konsistens. Smaka ev av med wasabi eller rivet apelsinskal.
Passar inte bara till att fylla en baguett med. Kan ätas som en förrätt, till omelett, på brödskivor gäna rostade, eller vad man nu tycker passar.
Laxröra till 10 baguetter
800 g Varmrökt lax
500 g Philadelphia ost
1 dl Creme Fraiche
2 msk Citronsaft
6 st Salladslökar, strimlad
2 tsk Svartpeppar
50 g Gräslök, finskuren
80 g Pecannötter, finhackade
1-2 msk Sweet hot chili sauce
10 st baguetter (125g)
Sallad, gurka och tomater.
Blanda allt utom laxen och rör mjukt. Tillsätt laxen och rör försiktigt. Fyll brödet.
|
|