Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Tomat- och currysoppa

Tomat- och currysoppa, från MAT i SVT.

Tomat- och currysoppa
Ingredienser
Beräknat för 4 portioner
Tomatjuice
5 st kvisttomater
1 msk vinäger
1 msk socker
1/2 dl grädde
salt och peppar

Currysmör
5 msk rumstempererat smör
2 msk curry
1 tsk gurkmeja
salt


Tomat- och currysoppa
Gör så här:
Tomatjuice
Mixa tomaterna med vinäger och socker i en mixer (tillsätt eventuellt lite vatten). Sila allt igenom en finmaskig sil direkt ner i en kastrull. Värm tomatjuicen på mellanvärme.

Currysmör
Vänd ner curryn och gurkmejan i smöret. Smaka av med salt. Blanda med en gaffel.

Klicka ner currysmöret i den varma juicen och vispa ut det i kastrullen så att du får en vackert rödgul soppa. Tillsätt eventuellt lite grädde.

Häll över soppan i en större kastrull, tillsätt kall lättmjölk och skumma upp soppan med en stavmixer under uppvärmning. Garnera gärna med färska örter.


Tips:
1. Fyll vispen med currysmöret och vispa ut det direkt i kastrullen.
2. Värm de djupa tallrikarna i mikron före servering.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N