Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
4 kg siklöja/strömming
425 g salt
215 g socker
15 g hel vitpeppar
15 g hel svartpeppar
15 g salpeter
5 g sandel
5 g humle
5 g nejlikor
5 g ingefära
15 g lagerblad
Alla kryddor utom lagerbladen stöts och blandas.
Rensa fisken. Varva den med kryddblandningen och hela lagerblad i en kruka. Översta lagret skall vara kryddblandning. Lägg på en tallrik med tyngd och ställ krukan på svalt ställe. Men Du får tjå Dig 6-8 veckor tills »ansjovisen« är klar att äta.