Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Mumsig mögelostlax

Mumsig mögelostlax

Till 4 personer behövs:

Ca 700g benfri mittbit av färsk laxfilé
½-1 tsk salt
ca 1 msk olja till pensling

150g gorgonzola
2/3 dl hackad gräslök
½ dl hackad persilja

Sätt ugnen på 200 grader. Mosa osten och blanda med ingredienserna till fyllningen. Rensa och putsa laxen, dela den i 4 lika stora delar. Lägg skivorna med skinnsidan ner på en skärbräda och skär ett snitt mitt uppe i varje skiva så att det blir som en ficka. Lägg laxbitarna i en smord ugnsfast form, och fördela ostmassan i fickorna. Pensla laxfiléerna med olja samt salta en aning.
Ställ formen i ugnen och baka laxen i 6-8 minuter.

Sås:
1½ dl vitt vin
1 fiskbuljongtärning
2 dl creme fraiche
massor av gräslök
lite cayennepeppar

Koka ihop vinet och fiskbuljongen till 1 dl. Rör i creme fraiche, gräslök och lite cayennepeppar.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N