Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Lyxig Räkbakelse

LYXIG SMÖRGÅSBAKELSE

6 st bakelser

18 skivor Formfranska


Fyllning

150 gr Kallrökt lax
1½ dl Creme Fraiche
2 msk Majonnäs
Rivet skal av ½ citron
½ dl Finklippt dill

Garnering

1½ dl Majonnäs
150 gr Stenbitsrom
500 – 600 gr Räkor med skal
½ Lime i tunna klyftor
6 Fina dillvippor


Ta ut 18 runda skivor med glas eller mått 7-8 cm i diameter.
Skär laxen i fina tärningar och blanda samman med övriga ingredienser till fyllningen. Fördela fyllningen på 12 av skivorna.
Lägg samman skivorna tre och tre. Lägg skivorna utan fyllning överst.
Ställ gärna bakelserna i kylen ett par timmar så att de får safta till sig. Täck dem med glad pack.
Bred ett tunt lager med majonnäs runt kanterna på bakelserna. Bred ut stenbitsrommen på en tallrik eller smörpapper. Rulla bakelserna i rommen så att kanterna täcks.
Bred ett tunt lager majonnäs på bakelsernas ovansidor. Skala räkorna och lägg dem i en tät ring ovanpå bakelserna. Garnera med tunt skurna limeklyftor och en yvig dillvippa.



Eva St
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N