Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
150 gr Kallrökt lax
1½ dl Creme Fraiche
2 msk Majonnäs
Rivet skal av ½ citron
½ dl Finklippt dill
Garnering
1½ dl Majonnäs
150 gr Stenbitsrom
500 – 600 gr Räkor med skal
½ Lime i tunna klyftor
6 Fina dillvippor
Ta ut 18 runda skivor med glas eller mått 7-8 cm i diameter.
Skär laxen i fina tärningar och blanda samman med övriga ingredienser till fyllningen. Fördela fyllningen på 12 av skivorna.
Lägg samman skivorna tre och tre. Lägg skivorna utan fyllning överst.
Ställ gärna bakelserna i kylen ett par timmar så att de får safta till sig. Täck dem med glad pack.
Bred ett tunt lager med majonnäs runt kanterna på bakelserna. Bred ut stenbitsrommen på en tallrik eller smörpapper. Rulla bakelserna i rommen så att kanterna täcks.
Bred ett tunt lager majonnäs på bakelsernas ovansidor. Skala räkorna och lägg dem i en tät ring ovanpå bakelserna. Garnera med tunt skurna limeklyftor och en yvig dillvippa.