Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Pasta med fruktig currykyckling (4 port)

Pasta med fruktig currykyckling 4 port
400 g Pastaskruvar

Currykyckling:
400 g kycklingfilé
1 liten purjolök
15 torkade aprikoser (mjuka)
1 msk matolja t ex rapsolja
2 tsk curry
1 vitlöksklyfta
3 dl vatten
1 msk koncentrerad kycklingfond
salt och grovmalen svartpeppar

Till servering:
rostade solrosfrön
färska solrosskott

Koka pastan, följ anvisning på förpackningen. Häll av kokvattnet och låt rinna av i durkslag.

Currykyckling: Skiva eller strimla kycklingfiléerna. (Använd en egen skärbräda till kycklingen). Ansa, skölj och strimla purjolöken. Dela aprikoserna på mitten. Hetta upp matolja i en stekpanna och fräs kycklingen. Tillsätt curry, purjolök och låt fräsa med. Pressa över vitlök och lägg i aprikoserna. Tillsätt vatten och fond och sjud (koka på svag värme) i 5-10 min, eller tills kycklingen känns färdig. Rör om då och då.Smaka av med salt och peppar. Rosta solrosfrön i en torr stekpanna. Servera cuyyrkycklingen till den varma, nykokta pastan. Strö över rostade solrosfrön och garnera med solrosskott. Servera gärna med ett gott bröd.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N