Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Delikatesskaka

Delikatesskaka
2 ägg
3 dl socker
100 gr smör
1 dl vatten
4 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
2 finhackade äpplen

Till glasyren
2 dl florsocker
1 msk kakao
½ msk kaffepulver
1 msk vatten

Vispa ägg och socker. Koka upp matfett och vatten. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner det heta vattnet och mjölblandningen i äggsmeten. Blanda ner äpplena och häll smeten i en smord och bröat form (2 liters). Grädda i 200º i 40 min. Blanda samman ingredienserna till glasyren och rör den slät. Bred glasyren över kakan när den har kallnat. Kakan räcker till ca 20 skivor.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N