Kommentarer av brittmarie Hej Björn! Köper du en djupfryst and så är den redan urtagen, ev.finns det en del av inkråmet med, men då brukar det vara förpackat separat. Visa artikel
Jag använder mig av bara kokos i smeten, tycker blir godare då. Men man kan göra de på bara havregryn eller en blandning av kokos och havregryn. Pröva dig fram till vad du tycker blir godast.
Visa artikel
Hittade den här sidan Pekingsoppeguiden. Där står det om Pekingsoppa och längre ner på sidan finns det recept. Hoppas att det vara till hjälp i ditt soppkok.
Visa artikel
Det går att ersätta med både creme fraice eller fil men det är mycket lösare i konsistensen, och inte alls så syrligt som gräddfil. För att få det mer syrligt kan man tillsätta lite vinäger.
Det som är mest likt gräddfil och som man brukar kunna hitta utomlands är sour cream, men där behövs det även tillsättas en aning vinäger. En tanke som just slog mig är att det kanske går bra att använda youghur av en krämig sort, men kanske youghurtsmaken framträder för mycket, du får pröva dig fram och se vad du tycker smakar bäst. Lycka till. Visa artikel
Du kan byta ut spenaten mot ruccolan och stuva den eller göra t.ex. paj.
Pesto är också gott, recept finns här Ruccolapesto. Mixa ruccola och gärna någon annan kryddört som t.ex. timjan, oregano eller persilja och blanda med olivolja, gott både att servera till (grillad) fisk och skaldjur eller som marinad. Soppa gör du genaom att följa ett recept på spenat eller nässelsoppa men använd din ruccola istället. Eller gör en kall Rucolagazpacho med mandel och rädisor Tycker du om ett gott nybakat bröd pröva då på att baka Rucola och tomatbröd Förväll den lätt och låt vattnet rinna av ordentligt så går det bra att frysa in den för senare behov. Lägg några små blad i vattnet i istärningsformen så blir det grönt och glatt i drinkglaset. Eller lägg isbitarna i gazpachon så att den blir riktigt kall, gott en varm sommardag. Visa artikel
Det är en hård lakritsstång som ska användas vet inte vad de heter men de brukar finnas i godisaffärerna, annars får man köpa några småbitar i lösvikt. Förut gick det köpa osockrad lakritsstång på Apoteket men jag tror inte att det går längre. Turkisk peppar har jag inte prövat att använda men det borde gå bra det med om man vill ha en lite starkare variant. Mjuk lakrits är svårare att smälta och klumpar sig gärna. Den ger inte heller lika mycket smak men det går med lite tålamod.
Vi tycker om lakrits så jag smälter en ganska stor bit man behöver inte röra ner allt på en gång utan man får smaka sig fram så att det blir som man vill ha det. Visa artikel
Är du bra på att läsa engelska så kanske den här länken kan vara något för dig.
Sauerkraut recipes Där finns en massa recept på vad man kan göra med sin surkål. Allt från små aptitretare till desserter finns det recept på. Visa artikel
Här kommer ett bra grund recept på hur man kan mjölksyra kål.
Receptet är från tidningen Allt om Mat. Strimlad vitkål stöts med grovt salt så att den vätskar sig. Dofilus hjälper till att syra kålen. En rostfri hink eller stor bunke och en potatisstöt är bra redskap. Receptet går mycket bra att dubbla. Det här behövs till 4 - 5 liter surkål. 2 kg vitkål 2 msk grovt salt 2 msk Dofilus Gör så här: Klyv kålhuvudet. Skär bort stammen och strimla kålen fint. Lägg lite av kålen i en hink och strö över lite av saltet. Stöt med förslagsvis en potatisstöt så att kålen vätskar sig lite. Lägg på ytterligare lite kål och salt och stöt och upprepa tills all kål och salt är färdigstött. Över sista lagret kål hälls Dofilus. Lägg en tallrik och en tyngd ovanpå så att vätskan täcker kålen. Om inte tillsätt lite saltat vatten. Låt kålen stå i rumstemperatur ca 2 veckor. Kontrollera då och då att vätskan fortfarande täcker kålen. Om det har bildats ett slags vitt mögel tas det översta lagret bort. Efter ca 2 veckor är kålen färdigjäst och håller sig då ca 1 månad i kylskåp. Visa artikel
Kan det vara Glömmingetårta? I min kakbok kallas den även för Mammas marängtårta och Pinocchiotårta. Om det är den så finn det ett recept här Pinocchiotårta
Är det annat recept som söks så berätta gärna vad den innehåller och ser ut så kanske jag kan leta reda på ett recept. Många tårtor har ju flera namn så det är inte alltid så lätt att hitta rätt recept. Visa artikel
Vispar man smeten eller kör den i matberedare så blir den fluffigare.
Får inte tag på receptet just nu som min förra arbetskamrat brukade använda sig av. Kommer iallafall ihåg att hon sa att hon använde sig av o'boy och att hon vispade ganska länge. Blev smeten för lös fick den stelna ett tag i kylskåpet innan den rullades. Själv använder jag mig av bara kokos, tycker det blir godare och inte lika kompakt. Sökte runt lite på nätet och hittade ett recept som kanske fungerar. Har inte provat det själv så jag vet inte hur det blir. Men det påminner iallafall om de som min arbetskamrat gjorde. Det verkar vara en väldigt stor sats, men man kan ju halvera eller tredjedela receptet när man provar. Havrebollar – ljusa 14 dl Havregryn 300 gr Margarin 3 dl socker 1 dl vaniljsocker 1 dl cocos 1½ dl O´boy 2 dl mjölk Blandas med elvisp i ca 3 – 5 minuter, formas till bollar som rullas i cocos. Visa artikel
Här kommer några recept på friterat. Man kan göra egen frityrsmet eller köpa en mix som blandas med vatten. På förpackningen står det en del recept.
Fritera gärna några örter t.ex persilja eller basilika som garnering av maträtter eller drinkar. Skölj bara av örterna och torka dem noga annars stänker det het olja, och doppa dem snabbt i varm olja. När du hittat en frityrsmet som du tycker om kan den användas till flera rätter, kryddningen kan varieras. Smaklig måltid. Friterade äppelringar 4 portioner Härligt frasiga äppelringar som är goda tillsammans med en klick vispgrädde. För extra vuxensmak, låt dem marinera en stund i calvados. Annars går det bra med äppeljuice. 4 gröna äpplen 4 msk calvados eller äpplejuice 1 dl strösocker till frityren: 3 dl vetemjöl 1/2 tsk salt 1 1/2 dl ljust öl 2 msk Mjölk 3% neutral olja till fritering till servering: 2 dl Vispgrädde Skala och skiva äpplena. Vänd skivorna i juice och socker och låt dem dra kallt minst 1 timme. Sikta under tiden ned mjöl och salt i en bunke och vispa försiktigt ned öl och mjölk till en slät smet. Täck bunken med plastfilm och ställ kallt i minst 30 minuter. Hetta upp oljan i en rejäl kastrull. Doppa äppelskivorna i frityrsmeten och fritera ett par skivor åt gången i oljan. Låt dem koka cirka 1 minut på varje sida. Fiska upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Sikta florsocker över äppleskivorna vid servering. Servera med en klick vispgrädde. Friterade kycklingvingar i jordnötsås Tid ca 1 dygn med marinering Du behöver: ca ett kilo kycklingvingar en halvliter rödvin balsamvinäger soya och kryddor något att fritera i frityrsmet. (jag köper färdig...erkänns jag orkar inte göra den) jasminris Till jordnötssåsen: Jordnötssmör Red currypaste(finns i orientaliska affärer) fisksås (bongs räkfond går också bra) Kokosmjölk Tina kycklingvingarna. Tag en stor kastrull. Häll i vinet samt en 3dl vatten,salt, peppar. Koka vingarna däri under ca fem minuter Blanda soya, salt, socker, balsamvinäger, piripiri, vitlök,chilipulver med litet av kokvätskan och gör en marinad som är STARK. Lägg i vingarna och låt stå kallt under natten. Jordnötssås: Värm en panna till mediumvärme och lägg i LITE olja. Klatta i ett par matskedar jornötssmör, ett par droppas fisksås/fond och en matsked currypaste. Vispa runt kraftigt och späd med kokosnötsmjölk till du får en angenäm konsistens på såsen. Lägg i litet soya....klart Såsen skall vara litet sötstark och krämig. Gör frityrsmeten som det står på paketet. Om du vill kan du lägga i lite extra kryddor i smeten. Fritera vingarna tills smeten antagit en gyllenbrun färg. Servera med såsen och en skål Jasminris. Friterade bananer 4 port 3-4 bananer halverade på längden och sedan skurna på mitten. Frityrsmet: 2 dl vetemjöl 2 dl kallt vatten 1 msk bakpulver Blanda allt till en smet. Till fritering: 5-7 dl olja eller kokosfett Värm till 180gr i wok eller kastrull eller fritös Gör så här - Doppa bananerna i smeten. Hetta upp oljan och lägg i några bananbitar åt gången. Fritera tills bananerna fått en guldbrun färg. Låt dom sen rinna av på galler. Sikta över lite florsocker. Servera med sirap och vaniljglass Mums ! Friterade Räkor 1 dl ljummet vatten (byt ut ½ dl vatten mot sodavatten eller öl om du har) 2 msk olja 1 dl vetemjöl 1 tsk salt 1 hårt vispad äggvita Blanda allt utom uppvispade äggvitan som vänds ner sist. Smeten räcker till ca 500 gram oskalade räkor. Skala räkorna och doppa i frityrsmeten och fritera i olja ett par minuter eller tills fin färg. Servera med ris, sweet chilisås och creme fraich med pressad vitlök och en sallad. SCAMPI FRITTI (Friterade havskräftor) Frityrsmet: 1 dl vetemjöl, 1 ägg, 1 dl öl, 1 msk matolja. Till fyra portioner används 20 råa havskräftor och matolja till fritering. Klipp upp skalet och ta ut stjärtarna så hela som möjligt. Strö lite salt över. Blanda mjöl, äggula och öl till en slät smet. Rör ner matoljan. Vispa äggvitan hårt och vänd ner den. Hetta försiktigt upp matoljan i en frityrgryta till 180 grader. Doppa kräftstjärtarna i frityrsmeten och lägg ner dem, några år gången och fritera dem gulbruna. De behöver koka 2-3 minuter för att bli färdiga inuti. Vänd dem med hålslev. Ta upp dem och låt dem rinna av på hushållspapper. Chilisås, Rhode Islandsås och majonäs är gott till scampi fritti. Visa artikel
Det här hittade jag på bahnhofbredband.se
Att safta med "Saftmaja" (enkelt recept) Fyll upp vatten till nivåstrecket i den understa bunken. Varva bär och socker i den översta bunken. 2,5 - 3 dl socker per kilo bär. ( 2 liter bär = ca 1 kg) Ångkoka i ca 1 timme. Tillsätt 1 kryddmått Atamon per liter färdig saft i den mellersta bunken. (se instruktioner på Atamon-flaskan) Töm upp den färdiga saften på väl rengjorda flaskor. (Skölj ur flaskorna med Atamon, se Atamon-flaskan) Visa artikel
Oj, jag blev visst en artig gäst som inte vill göra värden besviken i mitt inlägg.
Det var faktiskt väldigt svåra ledtrådar och jag hade inte den blekast aning om vad det var. Om det nu inte är så att ledtråd 2 är när snigeln lär sig dyka. För då var det iallafall lite rätt. :lol: :lol: Visa artikel Re: Thaikyckling med cashewnötter (6 port)="lovisa" Det här ska jag prova på, låter väldigt gott. Men ska det verkligen vara nästan 2 dl oystersås. Det används ju mest skedvis. Visa artikel
Ska titta igenom mina recept för att se om jag något med de ingredienserna.
Under tiden kan du titta på den här sidan, Helenes smörgåstårtor. Du kanske inte hittar exakt det receptet du söker, men du kan ta lite från olika recept och ev. ändra en del så att det blir som du vill. Så brukar jag göra och du får en helt egen variant på smörgåstårta. Lycka till. Visa artikel
Det är nog en Snarvel (birgittusswidegreniensuspunkt commus), som dyker ner i havets djup igen.
Det var kanske någon som sparkade på den. . Bara det inte var du Jimmy. Då får du nog skäll av din mamma. Visa artikel
Går genast ut i köket och skrubbar potatisen, men du får inte reda på om den blir kokt eller om det blir en färskpotatisgratäng med brieost.
Det var en underbar bild på blåbär och smultron. Man ville bara sträcka in handen och ta en näve, och doften, den kändes ända hit. Till och med datorn måste ha tyckt om den. Den låste sig över din bild 2 gånger. :lol: :lol: :lol: Visa artikel
Djur?????????????
Jag trodde det var en Lp-skiva som snurrade för fullt. :? :? :? Fast det kanske sitter en liten insekt på?? Nej, får visst fundera ett tag till, ett väldigt lllllllllåååååååånnngggtttt tag tror jag. Visa artikel
Den här gången är det inte jag som fiskat. Det är sonen med en kompis som ordnade till den här middagsmaten, och de "vill inte ha varken mammor eller andra fruntimmer med ut på fiske".
Oldwolfie går det lika bra med persiljestuvad abborre, och tomat och dillfylld gädda invirad i folie och lagd på glöden. Förresten det är så pass mycket att det går att göra alla rätterna. :lol: Visa artikel |