Recept

  Kommentarer av grubbelsmurfen2

Laktosfri tårtbotten

Halva vår familj behöver laktiosfri mat, så det har vi blivit vana med. När jag skall baka eller laga mat ändrar jag om ingredienserna till laktosfria alternativ. Fungerar lika bra och smaken är densamma!



Här har jag ändå ett alternativ som min mamma alltid brukar använda:



MAMMAS TÅRTA



4 ägg

4 dl socker

3 dl vetemjöl

2 dl potatismjöl

4 tsk bakpulver

2 dl hett vatten

ev. 4 tsk vaniljsocker eller rivet skal av en citron



Smörj formen med laktosfritt smör el. margarin. Bröa med mannagryn eller skorpmjöl eller vetemjöl. Grädda i 200 grader 40-50 minuter.



Jag brukar dränka in tårtan med saft eller lemonad. Fyll med t.ex. laktosfri grädde och bär och garnera efter egen fantasi.

Brukar vara väldigt omtyckt! :)



_____________________________________________

allt som är trevligt är bra för magen..


Visa artikel