Kommentarer av MammaLena FläderblomsrecpetHEJ BIANCA!Såg din efterlysning och gjorde en sökning på Google, är själv ute efter recept på just fläderblommor. Istället för att skriva alla recept som jag fann så länkar jag vidare till dem. http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=526&a=131519 http://www.icakuriren.se/recept_visa.asp?iId=4151 http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=118&a=432759 http://recept.nu/1.147535/efterratter_godis/socker/jordgubbs_och_flader_trifle Du kan själv pröva att "googla" på fläderblomsrecpet jag själv blev lite snurrig och fick svårt att bestämma mig för vad jag ska göra med mina fläderblommor. Med vänlig hälsning MammaLena Visa artikel Laktosfri tårtbottenHej Bianca!Jag är inte inne på detta forum så ofta men nu ikväll så såg jag din efterlysning om en laktosfri tårta. Har en son som är mjölkproteinallergiker och bakade en tårta på följande recept för någon vecka sedan. Har Du inte laktosfritt flytande eller fast margarin hemma så går det bra att smörja formen med matolja. Jag brukar använda mannagryn som ströbröd för att vara lite på den säkra sidan. Här kommer receptet. SVAMPKAKA 4 Ägg 3 dl Strösocker 1,25 dl Hett vatten (brukar koka upp i vattenkokaren) 3 dl Vetemjöl 2 tsk Bakpulver Rör äggulor och hälften av strösockret poröst. Tillsätt det varma vattnet och resten av strösockret. Blanda i vetemjöl och bakpulver. Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner i smeten. Häll smeten i smord och ströad sockerkaksform grädda direkt i 200-225°C ca 30 minuter. Vill man så kan man även grädda kakan i långpanna. Till garnering och fyllning så använde jag till min sons tårta, GoGreens havregrädde. Lite svårvispad men funkar utmärkt, laktosfri vispgrädde finns dock numera i var och varannan livsmedelsaffär. Till fyllning valde jag mixade bananer och mosade jordgubbar. Garnerade gjorde jag med jordgubbar och riven mjölkfri mörk blockchoklad. Hoppas att jag har hjälpt till lite. Med vänlig hälsning MammaLena Visa artikel |