Kommentarer av Tinaz
Med guud så gott detta lät!!...måste testas lägger det tillsvidare i min kokbok!... :lol:
Thanks! Visa artikel Svarvinbärssill1 burk inläggningssill ca 420 gca 20 svartavinbär 1/2 dl svartvinbärssaft Lag 1 1/2 msk ättiksprit (12%) 1 1/4 dl strösocker 1 1/2 dl vatten 1 lagerblad Gör så här Koka samman lagen och se till så att sockret löser sig. Låt det sedan svalna Öppa sedan burken men inläggninssillen, skölj av dem och skär den i lämpliga bitar. Lägg dem sedan i en glasburk med lock,. Varva sillen med några svartvinbär. Blanda sen lagen med svartvinbärssaften, låt det sjuda upp, just för att sockret skall smälta. låt det sedan svalna, . Fyll sedan upp glasburken så att sillen täcks. Vänta i 2 dygn och njut sedan Visa artikel Olja till småkakorHej...enligt den äldre generationen så skall småkakor bakas med äkta smör, det gör att kakorna smakar mer. Många tror att smör är fetare än hushållsmargarin eller olja, men båda har samma fetthalt, det blir inte fler kalorier i kakan som är bakad med smör än med olja el.hushållsmargarin. Men till din fråga till Drömmar så använder jag matolja dvs kronolja.//Tinaz Visa artikel
Jojomen, det har jag gjort många gånger..och faktist då är det än godare att steka över öppen eld i en murrika panna ute i det fria med lite bacon i.....
Visa artikel SnabbpaltNaturligtvis så skall palten kokas först annars så blir det nog inte så rolig palt ...men den kan stekas efter den kokats...då blir det så bra denna norrländska rätt.MVH Tina Visa artikel Re: Snabbpalt4-5 personer2 tekoppar Havregryn (2 tekoppar = 2 dl) 2 tekoppar vatten Havregrynet och vattnet skall stå och svälla i 20min. 1 ägg 1/2 msk salt 3 dl korn mjöl 3 1/2- 5 dl vetemjöl Fläsk i tärningar Där efter så blanda i ägget salt och mjölet till lagom konsistens. Mjöla händerna och ta en lagom degklump så att det går att forma till en boll, fyll den bollen med fläsket. Kokas i lättsaltat vatten ca 45 min Det går att steka fläsket bredvid och göra flatpalt oxå... jag brukar göra dubbelsats, palten går att frysa ner när det kokats och stekas upp och det är lika gott kan jag lova. men akta er för paltkoman.. Serveras med lingonsylt och smör. //Tinaz[/quote] Visa artikel
Detta måste jag prova, snålvattnet rinner redan ...måste akta tangentbordet;)
Men skall prova med helfilead lax...men det måste väl gå lika bra? Visa artikel GlöhippenJag har bara ett recept men det kallas i och för sig inte glödhoppor. utan som barn så bakade min mormor glödhippen och det var ett hastbak om det kom oväntat främmande, hon kallade det även för hastbullarhttps://www.receptbankenskokbok.se/viewtopic.php?p=1739&highlight=gl%F6dhippen#1739 Visa artikel Tunnbrö"Hej Susanne, ville bara tala om att att jag i min tur har har frågat min farmor.. mormor..svärmor om recept på deras goda tunnbröd och alla har sitt eget recept på tunnbröd..det är så väldigt unikt för varje en..det är lite så att säga man tar en näve av det och hälften av det, man skall prova sig fram.och jag tror att jag lärt mig det.. för det är kul att baka i "baku stugun" då man lärt sig..Trägen vinner.Tunnbrö" 4 l mjölk 2 kg vetemjöl, minst sagt 2 tsk salt 6 dl sirap 1 pkt jäst 200 g smör (50-100g/l mjölk) 2 kg rågsikt 2 tsk hjorthornssalt 4 dl grahamsmjöl el. havregryn Anis och fänkål Blanda ihop mjöl, kryddor och hjorthornssalt. Lös upp jästen i lite av mjölken. Blanda ihop alltsammans. Kavla ut tunnt med kruskavlen, borsta bort all mjöl. In i en bakugn ett par minuter. Det går säkert att göra i en vanlig ugn om man lägger den utkavlade degen på varma plåtar. ugn ca 200g Visa artikel
Hej! Ja men det var roligt att det blev lyckat för er...ibland så behövs det inte så märkvärdigt..för att det skall bli en hyfsad middag...
// Tina Visa artikel Re: LINGONNja har inte provat.. helst isåfall med rårörda lingon och det finns ju i affärena. receptet är hämtat från aftonbladetLingonpären 6 päron 4 dl rårörd lingonsylt 4 dl vatten 1 kanelstång 2 dl vispgrädde 3 msk punsch Gör så här: Skala päronen och lägg dem trångt i liten kastrull. Häll i lingon, vatten och kanelstång så att päronen täcks. Koka päronen mjuka, 10–15 minuter, beroende på päronsort. Känn efter med sticka om de är klara. Låt päronen svalna i lagen. Tag upp dem och sila lagen. Koka ihop till hälften. Servera päronen med litet av lagen och vispad grädde, gärna smaksatt med lite punsch. Visa artikel Nyfiken i en strutTvå äldre damer i en lägenhet ringer till polisen och säger:- Det är en man i lägenheten i huset mitt emot oss som hela tiden klär av sig naken. Vi vill inte att detta upprepas. Polisen kommer till damernas lägenhet och ser sig omkring. Till slut säger polisen: - Jag förstår inte att ni har släpat mig hit, man ser ju inget. Då säger en av damerna. - Nej, man måste ju stå på en stol först. Visa artikel Re: Det är inte bara tonåringar som frestar på humöret......="webmaster jim" Snacka om påfrestande, ja som sagt det gäller att ha tålamod i alla lägen.. Visa artikel pecannötterJag själv brukar göra chokladbräck av pecannötter...gott faktistMen annar så har jag en länk här som jag sparat, med pecannötter i matlagning med ett fantastiskt gott recept jag själv provat kan rekomendera det. http://www.gimetod.se/recept/lax-pecan.html Visa artikel Re: TjejfestPå min "Tjejfest" om jag får kallas tjej..så serverade jag en tex mex buffe..som blev uppskattad efter denna hetta så ville vi ha något sött å gott och som efterätt blev det äkta vanilj glass med varm hjortronsylt.- Nashos och vetetortillas - Guacamole/tomatsalsa - Tärnade tomater, lök och gurka - Strimlad isbergsallad - Bönsallad med purjolök och paprika - Gräddfil, ost och fefferoni - Hot köttfärsröra - Tacomarinerad kycklingfilé i bitar - Smör och lantbröd - och nartuligt vis mexikanskt öl och tequila Visa artikel Re: FattigmanspåläggDet här låter ju fantastiskt gott o enkelt detta måste jag prova...jag bara älskar vitlök(om vi äter det samtidigt här hemma förstås)...låter lite som bruschetta.Visa artikel
Att göra en veckomatsedel på kanske tre, fyra veckomatsedlar och sedan låta dessa rulla, kan kanske vara ett förslag,
och sedan är det som sagt att vara konsekvent...och att alla kan hjälpa till..ansvaret skall ju inte vila på husmor. Visst kan man dribbla mellan dagarna när det gäller maträtterna när det är tex, en hockyematch som skall passas funkar det ju inte att servera palt. lycka till Visa artikel
..jag vet ju inte om fisk är attraktivt men jag rekomenderar denna fiskrätt iaf.
https://www.receptbankenskokbok.se/viewtopic.php?t=776 Du får surfa runt och kolla på efterätterna...finns säkert nått läckert som passar. det behöver faktist inte vara så invecklad för att det skall vara gott Visa artikel |