Kommentarer av evakoh FragiliteHej!Jag har hittat ett recept på Fragilitès-bakelser. ½ dl (50 g) sötmandel 2 dl socker 1½ msk vetemjöl 4 äggvitor Fyllning ½ dl vetemjöl 1½ dl vatten 1 äggula 150 g smör eller margarin 1 dl florsocker 1 msk vaniljsocker Garnering 50 g blockchoklad (florsocker) Smörj och mjöla en plåt. Skålla, skala och mal mandeln. Blanda den med sockret och mjölet. Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner dem. Bred ut smeten i 3 längder, 8 x 36 cm. Grädda bottnarna mitt i eller i nedre delen av ugnen tills de känns torra och lätta, cirka 20 min. Gör en redning av mjölet och vattnet i en kastrull och låt detta koka under omrörning några minuter. Dra kastrullen från värmen, tillsätt äggulan och låt krämen svalna. Rör matfettet med flor- och vaniljsocker. Tillsätt krämen lite i taget. Arbeta den kraftigt, gärna med elvisp, så att den blir porös och luftig. Lägg ihop bottnarna med kräm emellan. Smält blockchokladen. Häll den i en strut med ytterst litet hål i spetsen. Ringla blockchoklad ovanpå som garnering. Sikta ev över lite florsocker. Skär längderna med vass kniv i 3 cm breda bitar. Låt bakelserna stå kallt en stund innan de serveras. Ugnstemp 175° C, varmluft 175° C Detta recept hittade jag i 7 sorters kakor (prisbelönt 1965) Visa artikel TårtlockHej!Jag vet inte om det är detta du menar, men om Du går in på familjeliv, ligger under bröllopstorget, så finns där någon länk till tårtor. Jag har själv varit där och tittat och det finns mycket gott. Jag vet dock att man där använde mash mallows till tårtlock eller vad det nu var (har en arbetskamrat som bjöd på en tårta som såg ut precis som princesstårta, fast inte alls gjort på marsipan. Visa artikel |