Recept

  Kommentarer av Bambis vän

Jag gör en egenkomponerad vegetarisk lasagne som brukar ha en strykande åtgång. Vad som ingår i lasagnen beror lite på vad som finns i skafferi och kylskåp. Ibland gör jag den för att rensa. Nåväl här kommer ett ungefärligt recept.



Koka en grönsakssås med följande ingredienser:



Schalottenlök

Vitlök

Krossade tomater

Paprika (röd eller gul) hackad i bitar

Squash i tärningar

ev aubergine eller andra grönsaker som du tycker om

några grovrivna morötter

lite grovriven rotselleri

salt, peppar, örtkryddor efter smak



Låt såsen koka en stund - den ska vara ganska lös. Bred ut ett lager sås i botten på en ugnsfast form. Täck med lasagneplattor. Bred ett nytt lager sås ovanpå lasagneplattorna och fortsätt så till såsen är slut (brukar bli 2-3 lager med plattor. Till slut läggs ett lager lasagneplattor på toppen.



Blanda en stor förpackning keso med en burk kesella. Tillsätt ev örtkryddor eller riven muskot. Blanda i lite riven ost i kesoröran. Röran läggs sedan ovanpå det sista lagret lasagneplattor. Fukta gärna plattorna innan du lägger på keson, annars buktar de gärna sig och blir torra...



Sätt in skapelsen i ugnen på 225 grader. Lasagnen är klar då lasagneplattorna känns mjuka (testa med en provsticka).



Lätt som en plätt och otroligt nyttigt och gott!

Lycka till!



Bambis vän

Bambis vän

Visa artikel