Kommentarer av Bambis vän
Jag gör en egenkomponerad vegetarisk lasagne som brukar ha en strykande åtgång. Vad som ingår i lasagnen beror lite på vad som finns i skafferi och kylskåp. Ibland gör jag den för att rensa. Nåväl här kommer ett ungefärligt recept.
Koka en grönsakssås med följande ingredienser: Schalottenlök Vitlök Krossade tomater Paprika (röd eller gul) hackad i bitar Squash i tärningar ev aubergine eller andra grönsaker som du tycker om några grovrivna morötter lite grovriven rotselleri salt, peppar, örtkryddor efter smak Låt såsen koka en stund - den ska vara ganska lös. Bred ut ett lager sås i botten på en ugnsfast form. Täck med lasagneplattor. Bred ett nytt lager sås ovanpå lasagneplattorna och fortsätt så till såsen är slut (brukar bli 2-3 lager med plattor. Till slut läggs ett lager lasagneplattor på toppen. Blanda en stor förpackning keso med en burk kesella. Tillsätt ev örtkryddor eller riven muskot. Blanda i lite riven ost i kesoröran. Röran läggs sedan ovanpå det sista lagret lasagneplattor. Fukta gärna plattorna innan du lägger på keson, annars buktar de gärna sig och blir torra... Sätt in skapelsen i ugnen på 225 grader. Lasagnen är klar då lasagneplattorna känns mjuka (testa med en provsticka). Lätt som en plätt och otroligt nyttigt och gott! Lycka till! Bambis vän Visa artikel |