Kommentarer av Ketutar Jag hittade den...Recept på TjörnkakaMjukt tunnbröd från Bohuslän 50 g smör eller rumsvarmt ister 1 l mjölk eller äggostvassle 50 g jäst 2 msk sirap 1 msk salt 5 dl rågsikt 1,7 l ( c:a ) vetemjöl 2 tsk hjorthornssalt Smält smöret eller skiva rumsvarmt ister. Häll över över mjölken och värm till 37 grader. Häll degspadet i en bunke och smula i jästen. Rör om och tillsätt sirap, salt, rågsikt och en del an vetemjölet – resten sparas till utbakningen. Arbeta degen och låt den jäsa till dubbel storlek. Tillsätt sedan hjorthornssalt. Arbeta upp degen på mjölat bakbord. Dela den i tio delar och trilla till runda bullar som sedan får jäsa under bakdukar. Kavla först ut bullarna med slät kavel, sedan med kruskavel till kakor som naggas och gräddas. Brödet gräddas c:a 1 minut på varje sida. Visa artikel |