|
|
Strimlad biff med krämig kokosmjölk
Strimlad biff med krämig kokosmjölk
Till 4 port behövs:
400 g utskuren biff, innanlår eller rostbiff i bit
2 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
1 bit färsk ingefära, ca 25 g
1 lime
2 citrongrässtänger (kan ersättas med 1-2 tsk rivet citronskal)
1 tsk koriander
0,5 tsk timjan
3 msk soja
1 påse kokos, ca 200 g
5 dl vatten
300 g broccolibuketter
2 msk olja
Garnering: Blad av limebasilika eller koriander
Strimla köttet. Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj, kärna ur och strimla chilin fint. Skala och riv ingefäran. Tvätta limen noga i ljummet vatten. Riv skalet fint och pressa ur saften. Skölj och strimla citrongräset fint.
Blanda samman lök, vitlök, chili, ingefära, citrongräs, limesaft och limeskal, koriander, timjan och soja i en skål. Blanda i köttet och ställ kallt att marinera ca 1 timme.
Blanda kokos och vatten i en skål. Låt stå 15 minuter. Placera en sil över en skål och häll över kokosen och vattnet. Pressa ur så mycket vätska som möjligt.
Dela ev broccolibuketterna i mindre bitar. Hetta upp oljan i en wok eller stor stekpanna. Ta upp köttet ur marinaden och fräs ca 2 minuter. Tillsätt 2 msk av marinaden. Rör i broccoli och häll över "kokosmjölken". Låt puttra 7-8 minuter. Garnera med limebasilika eller korianderblad och servera med kokt ris.
Källa: "Mustiga kötträtter"/Svensk Press AB
|
|