Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Blanda hallon, socker och vodka i en 2 L bringare med lock.
Dela citronen i klyftor med skalet på. Lägg i bringaren.
Låt stå i rumstemperatur i 2 veckor.
Skaka då och då så sockret löses.
Sila ifrån bären. Tappa upp likören på flaskor.
Lagra i några mån.
Fyll en burk med hallon och täck precis bären med 40% sprit. Låt stå gärna i ett soligt fönster, i minst tre veckor. Sila och 1/2 -2/3 i flaskor: Om man vill ha en mindre geléhallonaktigsmak fyll på 1/4 40% sprit och 1/4 vit sirap. Annars 1/3 vitsirap i flaskan.