|
|
Biffpasta Paula
Det här receptet hittade jag i en tidning (Expressen?) för många år sedan. Det var ett hemma-hos-reportage hos Paula Pennsäter och hon bjöd på pasta. Det har blivit en favorit här hemma.
6 dl pasta (cappeli elller gnocchi)
300 g nötkött, innanlår, utskuren biff eller liknande
2 gula lökar
Smör
1 dl syltlök
1,5 msk fransk senap
2 msk soja
1 buljongtärning
2 dl creme fraiche
2-3 dl vispgrädde
Salt och peppar
Koka pastan. Strimla köttet. Skala och skiva löken. Vispa ihop grädde, creme fraiche, senap, soja, buljongtärning och vatten i en gryta. Stek köttet och löken var för sig i en stekpanna. Lägg kött och den skivade löken i såsen. Krydda. Låt koka ihop 6-7 minuter. Blanda pastan med syltlök och sås. Servera med vitlökbröd.
|
|