|
|
Kycklingpaj
8,5 points per portion
Denna paj äter vi mest av här hemma när det gäller matpajer.
Jättegott med en sallad till som innehåller halverade körsbärstomater, gröna oliver, rödlök och fetaost i olja och provencalska örter.
4 port
Pajdeg:
# 50 g flytande margarin
# 1 dl lättfil
# 2 tsk bakpulver
# 3 dl vetemjöl
Fyllning:
# 2 kycklingfiléer, ca 250 g
# 1 purjolök
# 1 gul paprika
# 1 röd paprika
# 1 burk champinjoner, 400 g
# 2 msk vetemjöl
# 1 dl matlagningsgrädde
# 1 dl lättmjölk
# 2 msk tomatpuré
# 1 tsk salt
# svartpeppar
# 1 dl riven ost, max 17%
Blanda samman ingredienserna till en pajdeg. Så tunt det bara går
och ända upp till kanten på pajformen. Den sväller en del.
Tryck ut pajdegen i en form och grädda i ca 8 min i 225°.
Dela kycklingköttet i mindre bitar och bryn det lätt.
Lägg bitarna i det färdiggräddade pajskalet.
Strimla purjolöken, paprikorna och låt champinjonerna rinna av.
Bryn purjolök, paprika och champinjoner.
Strö över vetemjöl.
Späd med grädde och mjölk och låt småkoka i ca 3 min, tillsätt tomatpuré.
Smaka av med salt och peppar.
Häll såsen i pajskalet och strö över riven ost.
Grädda i 225° i ca 20 min.
|
|