Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Jag har en burk sardiner i olja i skafferiet. Är det samma sak som sardeller? Om inte, vad är skillanden och vilken ska jag använda för att göra tapenade?
Sardiner vs. sardeller? | Recept | Övrigt | Prat om mat
äkta ansjovis är inte så vanligt i sverige men då säljs den under namnet äkta ansjovis. i skandinavien gör vi ansjovis/sardeller av skarpsill. sardell heter den när den är saltat och inlagd i olja, och ansjovis heter den när den är marinerad och kryddad.
detsamma med äkta sardin, som kommer från medelhavet. den säljs under namnet äkta sardin. heter den bara sardin och är från skandinavien så är den gjord av skarpsill den oxå.
men det dom menar att du ska använda i tabenade är ansjovis eller sardeller. jag rekomenderar sardeller eller ansjovis i salt och kapris.