Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Nästa vecka bär det av till Sälen och då ska dessa recept avnjutas som jag fick för några år sedan på Odla nu av Anni och Alexandra. Ni ska ha ett jättetack
Det finns ju hur många olika varianter som helst på Gluewein, men här kommer två helt olika recept på samma dryck.
2 flaskor rödvin
250 g socker
6 kryddnejlikor
rasp av en ½ citron
Lägg allt i en kastrull och låt det koka upp. Serveras med en apelsinskiva.
Svenskt recept:
3 dl vatten
2 dl socker
saft av 1 citron
2 kryddnejlikor
1 bit hel kanel
1 flaska rödvin
Blanda allt utom vinet och låt det koka 30 minuter. Blanda i vinet och koka upp igen.
Kanske kan dessa inspirera till en egen komposition.
Ha en riktigt skön semester!
Anni
Glühwein
Nein, nein, nein ......
Här får ni det ultimata receptet på ett riktigt tyskt Glühwein:
1 liter rödvin
ca 120 g socker
2-3 nejlikor
2 kanelstänger
saften av 1/2 apelsin
saften av 1/2 citron
Blanda samtliga ingredienser och låt sjuda men inte koka!!! Ta kastrullen av spisen och låt dra 5 minuter. sila bort kryddorna och servera. Prost!
Tips: Använd vitt vin eller druvjuice istället för rödvin. Om du använder druvjuice måste du minsa sockermängden till hälften.
av