Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Julströmming

Julströmming

4 personer
3/4 kg strömming (ca 400 gr rensad)
1½ dl grovhackad dill
1½ dl vinäger
1 dl matolja
2 tsk socker
1 msk salt
1 tsk grovkrossad vitpeppar
1 gul lök i skivor
1 bit purjolök i skivor
1 liten bit morot i tunna skivor



Börja med att rensa och ta bort benen ur strömmingen. Skölj den sedan noga. Blanda ihop vinäger, olja, salt, socker, peppar, rödlök, gul lök och purjolök. Varva nu strömming, dill och marinad (översta lagret bör vara dill). Låt strömmingen stå övertäckt i kylskåp i minst 2 dygn innan servering.



gulli G
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N