|
|
Citronbrännvin, Cajsa Wargs
1 dl citronsaft samt skalet av en stor citron 1,5 dl strösocker 70 cl Cognac billig 1 hel kanelstång 1 tsk kardemummakärnor Kanel, kardemumma och citron ger snapsen en god kryddning. Gör så här 1. Tvätta citronen i varmt vatten. Torka den väl. Skalad det gula av skalet med en potatisskalare. Hacka det fint. Pressa saften ur citronen. 2. Häll strösockret i t ex en glasburk med lock. Tillsätt citronsaft, skal och konjak. Bryt kanelstången i mindre bitar. Tillsätt kanelstång och kardemummakärnor. 3. Sätt på locket. Förvara burken i rumstemperatur 2 veckor. Skaka den dagligen. 4. Filtrera genom tunn silduk eller kökshandduk. Häll brännvinet på flaska eller i karaff. Lagring ytterligare en vecka rundar av smaken.
Citron
|
|