Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Till 4-6 personer:
10-12 skogsduvsbröst som skärs i tärningar (1,5 cm i kubik) bryns i smör i het järngryta (var noga med att plocka bort allt hagel)
3-4 finhackade gula lökar
>1/2 dl vetemjöl strös över den brynta löken och duvan och rörs om
5 dl vispgrädde
2-3 dl rött vin
2-3 grönsaksbuljongtärningar
Fin soya
salt
svartpeppar
lagerblad
timjan
rosmarin
krossade enbär
Koka på svag värme inder lock o 1½-2 timmar. Såsen kan spädas ytterligare med mjölk och topp redas efteråt vid behov