|
|
Brownie-kakor
Jaha, nu var det dags för recept igen. De här kakorna bara måste ni testa, om ni gillar choklad. (Och vem gör inte det..)
Brownie-kakor
ca 30 stycken
0,6 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 ägg
1,7 dl socker
1/2 msk starkt kaffe
1 tsk vaniljextrakt (eller 2 tsk vaniljsocker)
30 gram smör
200 g mörk choklad, grovhackad
Ytterligare 75 g mörk choklad, hackad
Ugnstemperatur: 180 grader
Blanda mjöl, salt och bakpulver i en liten skål.
Blanda ägg, socker, kaffe och vanilj i en annan skål och vispa med elvisp (eller gärna hushållsassistent) tills smeten blir mycket tjock och fluffig. (Räkna med en kvart.)
Smält smöret och 200 g av chokladen i ett vattenbad, eller i mikron. Rör om ordentligt.
Blanda försiktigt ner chokladen i äggsmeten tills den är någotsånär blandad, tillsätt mjölet och vänd ner. Vänd ner resten av den hackade chokladen. Rör inte för mycket!
Låt smeten stå i några minuter och tjockna. Klicka upp på bakplåtspapper, ganska små kakor, och lämna ordentligt mellanrum. Grädda i 7-9 minuter, de ska börja spricka upp lite.
|
|