|
|
Pasta med spenat och mascarpone
Spenat och mascarponepasta, av Jamie Oliver
2 riktigt rejäla portioner - räcker säkert till 3 mer normalhungriga
ca 250 g tagliatelle
200 g färsk spenat, sköljd och strimlad
1 liten klick smör
1 skvätt olivolja
2 klyftor vitlök i tunna skivor
1/2 muskotnöt, riven (kryddhyllan!)
1 dl vispgrädde
150 g mascarpone
2 nävar riven parmesanost
salt, peppar
Sätt på pastavatten, salta ordentligt. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
Sätt på en stor stekpanna eller vid kastrull. Lägg i smör och olja. När det börjar bli varmt, tillsätt vitlök och muskot. Fräs i några minuter på medelvärme. Tillsätt spenaten, och låt fräsa i 3-4 minuter - den ska sjunka ihop ordentligt och bli mörkt grön. Krydda med salt och peppar, tillsätt grädde, mascarpone och lite (1/2 dl kanske) av pastans kokvatten. Krydda igen om det behövs.
Häll av pastan, men SPAR en del av vattnet!! (Viktigt!) Häll pastan i såsen, rör om ordentligt. Tillsätt parmesanen, och lite av pastavattnet. Rör, rör, rör. Det ska bli en silkig sås, inte för tjockt. Tillsätt mer pastavatten tills den får en fin konsistens. Servera direkt.
|
|