|
|
Pitepaltn
Ca 4-5 port( beror hur många man äter)
10 råa potatisar
1 1/2 tsk salt
5 dl kornmjöl
2 - 3 dl vetemjöl
Fyllning:
250-300g rimmat tärnat fläsk
Gör så här:
Skala och riv potatisen.
Blanda potatis, salt och mjölet
Forma runda bollar, gör en fördjupning i mitten och tryck ner fläsktärningarna, täck för hålet med degen.
Kokas i 30 min i saltat vatten (1 tsk per liter).
Servera med lingonsylt och låt en klick smör smälta på den varma palten. Var inte rädd för mängden smör. Det här är en perfekt medicin för alla oss som har problem med för låg kolestorolhalt.
En palt är i storlek ungefär som en tennisboll
Palt tar lite tid men är himmelskt gott. Palten som blir över skär man i bitar och steker någon dag senare, och uppstekt palt är nästan godare.
|
|