Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Supergott och helt okomplicerat utan kokning och skalning!
Detta blir ca 3 liter konc saft
5 liter skurna äpplen
2 ½ liter vatten
20 g vinsyra
knappt ½ msk natriumbensoat
1 kg socker
Skär äpplena i bitar, (med skal och kärnhus kvar). Lägg i en 10-liters hink. Slå över vattnet. Blanda ut vinsyra och natriumbensoat med lite vatten och rör ner i hinken. Låt stå i 5 dygn. Sila. Rör ner ca 1 kg socker. Smaka av och häll på flaskor.
Jag brukar ta petflaskor och frysa ner saften så den håller sig hela vintern. Hinken brukar stå i källaren, ca 15 grader varmt, utan problem.