|
|
Karljohansoppa
Enkel och en god soppa, serveras som fördel som en förätt.
4 port
35 g torkad karljohan
1 potatis
2 st scharlottenlökar
1 vitlöksklyfta
2 msk smör
8 dl vtn
1 dl vitt vin
1 grönsaksbuljontärning
1 dl lätt cream fraiche
1 dl grädde
2 dl mjölk
cajennpeppar
salt
Gör så här:
Blötlägg svampen
Skala och skär potatisen och löken i stora bitar.
Skala även vitöken och skiva tunnt
Bryn potatisen, lök svampen(som man kramat ur vtn) i en stekpanna ca 4 min.
Häll över till en gryta.
Tillsätt vtn, vin, och buljongtärningen.
Låt koka i ca 10 min.
Rör sedan ner fraichen och grädden.
Mixa soppan. Smaksätt med salt, pepparn.
För att lyxa till det så skall man värma mjölken i en panna och sedan vispa upp till skum, och sedan toppa soppan med skummet när man servera den.
|
|