|
|
Mårtens kyckling
Denna rätt har jag hittat i boken "Näring och njutning, mat för ömtåliga magar" Denna rätt går så lätta och snabbt att tillaga så att den är perfekt vardagsmat, men smakar som en en hel söndagsmiddag!
4 port
4 st Kycklingfiléer
Marinad:
1/2 dl Katrinplommonpuré (barnmatsburk)
2 msk Fransk senap
1 dl konc äpplejuice
1 msk soja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Det går utmärkt att både öka och minska antalet portioner och mängder!
1. Blanda ingr. till marinaden (om man har gått om tid är det gott att marinera filéerna över natten, smakar jättegott utan också)
2. Sätt ugnen på 225°
3. Lägg kycklingen i en eldfast form och häll över marinaden
4. Stek i ugn ca 20 minuter
Späd med ca 2 dl vatten efter halva stektiden så att sky bildas
Serveras med pressad potatis, äpplemos, avokado och sallad
Smaklig måltid
/Gunilla
|
|