Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Friterad camembert

En god nyårsraket.

4 pers

1 Camembert (250-300 g) skuren i trekanter
1 dl vetemjöl
½-1 tsk salt
2 ägg, uppvispade
1 dl ströbröd

Till fritering:
5-7 dl olja

Gör så här:
Vänd osten först i saltat mjöl, därefter i ägg och sist i ströbrödet. Häll oljan i woken. Hetta upp till ca 180g. Mät temperaturen med en hushållstermometer. Lägg i några ostbitar åt gången och fritera tills osten blivit guldbrun. Vänd bitarna några gånger under tiden. Låt dem rinna av på ett papper för att överflödig olja få rinna av.

Servera osten genast med t ex varm hjortronsylt o vanilj glass.



Tinaz
 

 
 
 

  Friterad camembert | Recept | Efterrätter | Ost

Det är även supergott med friterad persilja till detta!

Mahogny





Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N