Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
1 Camembert (250-300 g) skuren i trekanter
1 dl vetemjöl
½-1 tsk salt
2 ägg, uppvispade
1 dl ströbröd
Till fritering:
5-7 dl olja
Gör så här:
Vänd osten först i saltat mjöl, därefter i ägg och sist i ströbrödet. Häll oljan i woken. Hetta upp till ca 180g. Mät temperaturen med en hushållstermometer. Lägg i några ostbitar åt gången och fritera tills osten blivit guldbrun. Vänd bitarna några gånger under tiden. Låt dem rinna av på ett papper för att överflödig olja få rinna av.
Servera osten genast med t ex varm hjortronsylt o vanilj glass.