|
|
Rucola och tomatbröd
Ingredienser:
1/2 pkt färsk jäst
2 tsk salt
3 dl fingervarmt vatten
2 dl grahamsmjöl
5 dl vetemjöl
ev flingsalt
FYLLNING
3 pressade vitlökar
20 g rucola, en mindre näve, grovhackad
1/2 dl soltorkade tomater i olja,
avrunna och finhackade
1/2 dl grovriven parmesanost
1 tsk salt
1 kvist färsk rosmarin, plockad och hackad
1. Lös upp jästen med vattnet i en bunke som ovan, häll i grahamsmjöl, vetemjöl, salt samt alla ingredienserna till fyllningen. Arbeta degen ordentligt och låt jäsa under handduk i 30-40 minuter.
2. Knåda degen på mjölat bord, rulla ut till en längd och skär ut 12 bitar med degskrapan.
3 Rulla till runda släta bullar , lägg dem på en plåt och platta till varje bulle lite grann. Jäs under handduk i 20 minuter.
4. Sätt ugnen på 250 grader. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter.
5. Låt bullarna svalna under handduk, skär upp och avnjuts gärna med en droppe god olivolja.
|
|