|
|
Tinas Läckra kylling
4 pers
Jasminris för 4-6 personer
1 grillad kyckling eller stekta fileer
1 grön finhackad paprika
1 liten skivad purjo
1 hackad gul lök
1 fint skivad vitlöksklyfta
Ett skalat o hackat syrligt äpple
1 stor burk champinjoner/eller färska
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
1 dl mangochutney
2 msk tomatpure
1 tsk sambal oelek
2 tsk curry
1 tsk paprikapulver
salt o peppar efter tycke o smak
1 ask röda coktailtomater
riven ost till gratineringen
Gör så här:
Koka jasminriset och låt det sedan kallna av lite.
Bena ur kycklingen, skär den i små bitar.
Smält margarin i en kastrull och fräs samman lök, vitlök, purjo, svamp, äpple och paprika tillsammans med curryn tills grönsakerna mjuknat något.
Häll över grädde, creme fraiche, sambal oelek, tomatpure, mangochutney, paprikapulver salt o peppar.
Rör om väl och låt små puttra på svag värme ca 3-5 minuter. Tillsätt kycklingbitarna och låt det bli varmt ca 2 minuter. Bred ut det kokta riset i en smord ungsfast form. Bred över kycklingröran, strö på ost och cocktailtomaterna.
Gratinera mitt i ugnen ca 15 min eller tills gratängen fått en fin färg och är genom varm.
|
|