Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Fyllning:
300 g blandfärs
1 stor gul lök
2 kokta potatisar
4 dl mjölk
salt och peppar
2 msk skorpbröd
smör
Gör så här:
Skär bort stocken i mitten på kålen och skär i mindre bitar. Förväll kålen i lättsaltat vatten. Häll av vattnet.
Hacka löken fint och mosa potatisen. Blanda ihop alla ingredienserna till fyllningen utom skorpmjöl och smör.
Smaka av med salt och peppar.
Varva kål och köttfärs i en eldfast form, avsluta med kål överst. Strö över skorpmjölet och klicka över smör.
Grädda i ugnen i 200g ca 1 timme eller tills kålen känns mjuk.
Servera med kokt potatis och lingonsylt.