|
|
Basilikapaj med fetaost och oliver 8port
Pajdeg:
4 dl vetemjöl
150 g smör eller margarin
1/2 kruka basilika
1 dl färsk riven parmesanost
1/2 dl vatten
Fyllning:
5 st tomater
1/2 kruka basilika
150 g fetaost (grekisk)
1 burk svarta oliver (ca 200 g)
4 st ägg
4 dl mjölk
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1-2 st vitlöksklyftor
Tillagning:
1) Blanda mjöl, matfett, basilikablad och parmesanost i en matberedare. Tillsätt vattnet och kör snabbt ihop till en deg. Låt degen vila kallt ca 30 min.
2) Tryck ut degen i en låg vid pajform, ca 28 cm i diameter. Förgrädda pajskalet i 225°C, ca 10 min.
3) Skölj och skiva tomaterna. Hacka basilikan. Lägg tomatskivorna i pajskalet. Strö över basilikan och smula över fetaosten. Fördela oliverna över.
4) Vispa ihop ägg, mjölk, salt, peppar och pressad vitlök. Häll äggstanningen över fyllningen.
5) Grädda i 200°C, ca 35 min.
|
|