|
|
Fransk potatissallad med mozzarellaost
8hg kokt kall färskpotatis
1 stor rödlök, hackad
Färska paprikor i olika färger, tärnad, totalt 2 st.
Grovsalt
Grovmalen svartpeppar
Basilika färsk, några kvistar, hackad.
200 gram Mozarellaost i skivor
VITLÖKSVINÄGRETTSÅS:
Dijonsenap
Vanligt salt
Grovmalen svartpeppar
1 dl olja ex raps
Fnhackad kruspersilja
2 pressade vitlöksklyftor
2 dl vatten
4 portioner
Mixa ihop en vinägretten med mixerstav så här:
2 msk dijonsenap lägges i en smal bunke. Tillsätt 1 msk vanligt salt och 1 msk grovmalen svartpeppar. Pressa i vitlöken. Slå på en skvätt olja och blanda snabbt ihop detta. Tillsätt sedan oljan och vattnet växelvis i fin stråle så den inte delar sig. Avsluta med att blanda i persiljan och smaka av den med något sött t.ex. strösocker eller honung
Dela potatisen i klyftor. Blanda ner lök, paprika och basilika. Slå försiktigt på vitlöksvinägretten och bland sen bara lätt ihop det.
Vänd till sist ned den skivade mozzarellan.
Smaka av med nymalen peppar och grovsalt, eller servera det bredvid.
|
|