Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Fylld kyckling med wasabismör

4 personer 1 timme

4-6 st kycklingfiléer

1 paket bacon, ca 150 g

1 dl finhackade örter, t ex timjan eller persilja

1/2 tsk salt

1 krm svartpeppar

1 st stor gul lök, eller 2 mindre

2 st rödlökar

1 knippa(or) färska morötter

10-12 st potatisar

2 msk smör

1 tsk gourmetsalt

50 g smör

2 tsk wasabi

2 krm salt


Tillagning
1) Sätt ugnen på 200 grader.

2) Skala potatisen och koka den i ca 5 minuter. Skär den sedan i klyftor, och gör detsamma med övriga grönsaker, så att allt får ungefär samma storlek. Smält smör i botten på en ugnssäker form och lägg i rubbet. Häll på lite olivolja över för fin smak och färg. Strö även på salt och stek sedan i ugnen i 20 minuter.

3) Skär med en vass kniv längs varje kycklingfilé så att det bildas en lagom djup ficka.

4) Skär bacon i små bitar och fräs det i ca 2 minuter. Lägg det på en bit hushållspapper så att överflödigt fett rinner av och blanda det sen med de färska örterna. Fyll kycklingfiléerna med blandningen och stäng fickan med hjälp av tandpetare.

4) Krydda med salt och peppar och bryn filéerna i smör på varje sida.

5) Nu borde potatis och grönsakerna vara halvklara (20 min). Ta ut formen och lägg kycklingen på toppen och sätt in det i ugnen igen. Låt det stå i ytterligare 10 minuter så är det klart för servering!

6) Rör ihop smör, salt och wasabi och servera till.


Har just hittat detta recept, som jag måste prova. Roligt med wasabi till annat än sushi.



brittmarie
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N