|
|
Fylld kyckling med wasabismör
4 personer 1 timme
4-6 st kycklingfiléer
1 paket bacon, ca 150 g
1 dl finhackade örter, t ex timjan eller persilja
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 st stor gul lök, eller 2 mindre
2 st rödlökar
1 knippa(or) färska morötter
10-12 st potatisar
2 msk smör
1 tsk gourmetsalt
50 g smör
2 tsk wasabi
2 krm salt
Tillagning
1) Sätt ugnen på 200 grader.
2) Skala potatisen och koka den i ca 5 minuter. Skär den sedan i klyftor, och gör detsamma med övriga grönsaker, så att allt får ungefär samma storlek. Smält smör i botten på en ugnssäker form och lägg i rubbet. Häll på lite olivolja över för fin smak och färg. Strö även på salt och stek sedan i ugnen i 20 minuter.
3) Skär med en vass kniv längs varje kycklingfilé så att det bildas en lagom djup ficka.
4) Skär bacon i små bitar och fräs det i ca 2 minuter. Lägg det på en bit hushållspapper så att överflödigt fett rinner av och blanda det sen med de färska örterna. Fyll kycklingfiléerna med blandningen och stäng fickan med hjälp av tandpetare.
4) Krydda med salt och peppar och bryn filéerna i smör på varje sida.
5) Nu borde potatis och grönsakerna vara halvklara (20 min). Ta ut formen och lägg kycklingen på toppen och sätt in det i ugnen igen. Låt det stå i ytterligare 10 minuter så är det klart för servering!
6) Rör ihop smör, salt och wasabi och servera till.
Har just hittat detta recept, som jag måste prova. Roligt med wasabi till annat än sushi.
|
|