Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Nisses kalvgryta

5- 600 gr kalvkött.
2 msk smör eller margarin.
1 hackad gul lök.
100-200 gr färska eller 1 burk champinjoner.
3 msk vetemjöl.
1 grönsaksbuljongtärning.
ca. 4 dl vatten.
1 dl matlagningsgrädde,
1 dl vitt vin (går bra med matlagningsvin).
Salt, vitpeppar
Persilja, hackad.
8-10 oliv, skivade.
1 1/2 msk fransk senap

Skär köttet i 4-5 cm långa strimlor.
Hacka löken.
Smält matfettet i en gryta och låt löken småkoka i detta på svag värme 5-6 min tills den är mjuk.
Dela champinjonerna om de är stora.
Öka och lägg i kött och champinjoner.
Strö över mjölet, rör om och späd med buljong, vin och grädde.
Låt grytan småkoka under lock ca. 20 min.
Smaka av med salt och peppar och strö över persilja och oliver.



brittmarie
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N