|
|
Vitlöksmarinerad lammytterfilé, äpple-gurksalsa med mynta
(4 portioner)
500g lammytterfilé
5 vitlöksklyftor
1 dl olivolja
3 kvistar timjan
Äpple- och gurksalsa
½ gurka
2 gröna äpplen
2 msk mangochutney
5 blad mynta, strimlade
1 röd paprika
¼ grön zucchini
150 g tärnad fetaost
4 vetetortilla, mellanstorlek
Putsa lammytterfilén och marinera den över natten i en marinad av finhackad vitlök, olja och timjan. Grilla filéerna, ca 3 minuter på vardera sida. Vira in köttet i folie och låt det vila i 15 minuter, då jämnas temperaturen ut.
Skala och dela gurkan och äpplena i jämna bitar. Vänd ned mangochutney och den strimlade myntan. Blanda och smaka av med salt. Ställ kallt innan salsan serveras.
Skär paprika och zucchini i bitar. Fräs snabbt i teflonpanna. Fördela grönsakerna på tortillan. Strö osten över. Vik ihop tortillan till halvmånar, pressa ihop dem med handen. Grilla på båda sidor på grillen och servera som tillbehör till lammet. Det är även ett utmärkt drinktilltugg, skär i tårtbitar.
|
|