Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Vitlöksmarinerad lammytterfilé, äpple-gurksalsa med mynta

(4 portioner)

500g lammytterfilé
5 vitlöksklyftor
1 dl olivolja
3 kvistar timjan

Äpple- och gurksalsa
½ gurka
2 gröna äpplen
2 msk mangochutney
5 blad mynta, strimlade

1 röd paprika
¼ grön zucchini
150 g tärnad fetaost

4 vetetortilla, mellanstorlek

Putsa lammytterfilén och marinera den över natten i en marinad av finhackad vitlök, olja och timjan. Grilla filéerna, ca 3 minuter på vardera sida. Vira in köttet i folie och låt det vila i 15 minuter, då jämnas temperaturen ut.

Skala och dela gurkan och äpplena i jämna bitar. Vänd ned mangochutney och den strimlade myntan. Blanda och smaka av med salt. Ställ kallt innan salsan serveras.
Skär paprika och zucchini i bitar. Fräs snabbt i teflonpanna. Fördela grönsakerna på tortillan. Strö osten över. Vik ihop tortillan till halvmånar, pressa ihop dem med handen. Grilla på båda sidor på grillen och servera som tillbehör till lammet. Det är även ett utmärkt drinktilltugg, skär i tårtbitar.



brittmarie
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N