Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Grodlår är jättegott, tro mig! Men smaken är så mild att den är ännu mer beroende av kryddning än kycklingkött. Därför är det en bra idé att marinera före stekningen. Grodlår äts över hela Asien, det är inget konstigt med det. Däremot vet jag inte om vanan att äta den här delikatessen kommit från Frankrike till Asien eller tvärtom.
>> Stek grodlåren i oljad wok i 5 minuter. Vänd då och då. Skjut dem åt sidan och rosta vitlöken tills den blir lätt brun.
>> Tillsätt vitpeppar, fisksås, vinäger och socker. Rör om och låt allt koka ihop med grodlåren i 2 minuter. Späd med ett par matskedar vatten om det börjar bli torrt i pannan.
>> Lägg slutligen i örter och färsk chili och rör om. Tag av värmen.
>> Arrangera grodlåren på en tallrik. Häll över steksåsen med alla kryddorna.