Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Stekta grodlår med vitlök och örter

Allt är kopierat från restaurang Easts hemsida.



Grodlår är jättegott, tro mig! Men smaken är så mild att den är ännu mer beroende av kryddning än kycklingkött. Därför är det en bra idé att marinera före stekningen. Grodlår äts över hela Asien, det är inget konstigt med det. Däremot vet jag inte om vanan att äta den här delikatessen kommit från Frankrike till Asien eller tvärtom.

Ingredienser och tillagning

Till 1 portion behövs
6 Grodlår
1 msk Ostronsås
1 Finskivad vitlöksklyfta
1 msk Grovkrossad vitpeppar
1 msk Fisksås
1 msk Röd vinäger
1 msk Socker
1 msk Hackad färsk mynta
1 msk Hackad färsk koriander
1 Skivad färsk chilifrukt
>> Marinera grodlåren i ostronsås i minst 1 timme.

>> Stek grodlåren i oljad wok i 5 minuter. Vänd då och då. Skjut dem åt sidan och rosta vitlöken tills den blir lätt brun.

>> Tillsätt vitpeppar, fisksås, vinäger och socker. Rör om och låt allt koka ihop med grodlåren i 2 minuter. Späd med ett par matskedar vatten om det börjar bli torrt i pannan.

>> Lägg slutligen i örter och färsk chili och rör om. Tag av värmen.

>> Arrangera grodlåren på en tallrik. Häll över steksåsen med alla kryddorna.



brittmarie
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N